کابینتهای ایمن آزمایشگاهی و کارگاهی

کابینتهای ایمن آزمایشگاهی و کارگاهی

کابینتهای ایمن آزمایشگاهی و کارگاهی

در این مقاله نور صنعت فردوس به کابینتهای ایمن آزمایشگاهی و کارگاهی خواهیم پرداخت: نگهداری درست و مناسب مواد شیمیایی در آزمایشگاه از اهمیت به سزایی برخوردار است. بسیاری از حوادث رخ داده در آزمایشگاه های شیمی همچون انفجار یا آتش سوزی اغلب از عدم توجه به نکات ویژه در خصوص قوانین نگهداری مواد شیمیایی ناشی می شود.

برای نگهداری درست مواد شیمیایی در آزمایشگاه، ابتدا باید نکات ویژه در ارتباط با ایمنی حمل و نگهداری آنها تهیه و گرد آوری گردد، سپس با توجه به قواعد و شرایط استاندارد جهانی و رعایت کامل توصیه های ایمنی، نسبت به نگهداری آنها در انبار یا آزمایشگاه اقدام کرد.

در نگهداری مواد شیمیایی باید به شرایط محل نگهداری، شیوه مرتب کردن مواد شیمیایی، ظروف نگهداری و نیز برخی توصیه ها توجه کرد. کابینت نگهداری مواد شیمیایی از جمله ضروری ترین وسایلی است که لزوم آن در آزمایشگاه های شیمی غیرقابل انکار است.

برای نگهداری مواد در محیط آزمایشگاهی به صورت ایمن از قفسه های معمولی و جعبه های ایمنی (از کلمه کابینت های ایمنی به جای جعبه ایمنی استفاده خواهد شد) استفاده می گردد. برای نگهداری ایمن مواد آزمایشگاهی در قفسه ها و جعبه ها توجه به نکات زیر به خصوص در مورد قفسه های معمولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که به ترتیب توضیح داده شده است.

جهت مشاهده مقاله کابینت های ایمنی دارای سیستم تهویه کننده هوا کلیک نمایید.

نکات مهم:

1- محل نصب کابینت ها نباید مزاحمتی برای رفت و آمد و انجام کارهای روزانه ایجاد کنند.

۲- قفسه ها باید تحمل وزن مواد شیمیایی را داشته باشند.

٣- تمام ظروف نگهداری شده در داخل کابینت باید به طور صحیح و واضح برچسب گذاری شوند.توجه: در صورتی که مواد خطرناک در ظروف کوچک نگهداری شود، باید از ظرف دوم برچسب زده شده برای نگهداری ماده ذکر شده استفاده شود.

4- مواد ناسازگار باید به صورت مجزا نگهداری شوند. ذخیره نامناسب و در هم مواد ناسازگار می تواند سبب خسارت و آسیب شود. به ليست مواد ناسازگار در فصل چهارم مراجعه گردد.)

5- مقدار مواد خطرناک موجود در کابینت ها نباید زیاد باشد و مقدار اضافی این قبیل مواد باید خارج از محیط آزمایشگاه نگهداری شود.

6- مواد باید به صورت منظم در قفسه ها و کابینت های مخصوص نگهداری شوند.

۷- به زمان باز کردن درب ظروف و تاریخ انقضای آنها توجه شود.

۸- مواد شیمیایی نباید زیر سینک نگهداری شوند، زیرا امکان نشت ماده شیمیایی وجود دارد و بعضی از مواد در محیط مرطوب دچار واکنش می شوند.

9- ظروف شکستنی به خصوص ظروف نگهداری مایعات باید در ارتفاع پایین تر از دوش آزمایشگاهی نگهداری شوند.

۱۰- ارتفاع قفسه ها نباید به گونه ای باشد که بر داشتن با گذاشتن مواد در جایگاه مشکل باشد. مواد سبک و کم کاربرد در قفسه های بالا نگهداری شود و بالعکس.

شرکت نور صنعت فردوس تولید کننده تجهیزات آزمایشگاهی از قبیل انواع اتاق رشد،ژرمیناتور،فیتوترون،انکوباتور،انکوباتور شیکردار یخچالدار،انکوباتور شیکردار معمولی،شیکر رومیزی ،آون،قفسه نوری،هود لامینار کلاس2،هود لامینار کشت بافت یک نفره و دو نفره،هود شیمی، استریلایزر و….

جهت مشاهده مقاله انواع کابینت های ایمنی کلیک نمایید.

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.